Background Image
Previous Page  41 / 55 Next Page
Information
Show Menu
Previous Page 41 / 55 Next Page
Page Background

39

Video streaming requires an active internet connection

Sustainable Residential Community

Judges Statement:

Stack House combines two new mixed-use residential projects with the restoration and adaptive reuse of the historic landmark Supply Laundry

Building, a historic landmark. The building massing is successfully modulated to break the full block development into a series of smaller, quarter-block masses to fit

into the neighborhood. Pedestrian-oriented mews create north-south and east –west connections through the public plaza and courtyard spaces, links the passive and

active open spaces and serves as transitional space between residential and commercial entries. The contemporary architecture and colors used on the commercial and

residential buildings transitions well with the traditional architecture of the Supply Laundry Building. This project hits it out of the park on sustainability. Restoration of the

Supply Laundry Building, the use of bioswales on the east and west perimeters to clean 150 million gallons of untreated storm water a year, consolidation of the below

grade parking for the entire site, LEED for Homes Platinum certification on the residential buildings and participation in the Preservation Green Lab’s pilot program for

outcome based energy modeling all demonstrate dedication to forward thinking sustainability measures.

Award of Merit

The Ramble at UC Davis West Village

Davis, CA

Builder/Developer:

Carmel Partners

Architect/Planner:

SVA Architects, Inc.

Interior Designer:

University of California, Davis

Village Retreat

Ridgecrest, California

Builder/Developer:

James H. Gregory, Managing Partner, Blue Sky Adventures

Architect/Designer:

Mark Pasquini, Pasquini Engineering

Land Planner:

Charles Strawter, Strawter Design, Inc.

Photographer: Michael Walmsley Photography

N

SERVICE

COMMERCIAL

RESIDENTIAL

CIRCULATION

AMENITY

COMMERCIAL

SPORTSCOURT

FITNESS

CENTER

TH

LIVE

WORK

LIVE

WORK

LIVE

WORK

LIVE

WORK

TH

TH

TH

TH

TH

TH

TH

WINTER

GARDEN

LEASING

OFFICE

LEASING

OFFICE

STORAGE

STOR.

TH

TH

CISTERN

LOBBY

LOBBY

LOBBY

LOBBY

LOADINGAREA

TH

TH

TH

LOFT

LOFT

LOFT

LOFT

LOFT

LOFT

LOFT

LOFT

TH

TH

TH

TH

TH TH TH TH TH TH TH

COMMERCIAL

COMMERCIAL

COMMERCIAL

COMMERCIAL

BIKE

STORAGE

COMMERCIAL

PONTIUSAVEN

REPUBLICANST

MEWS

MEWS

ALLEY

ALLEY

PRIVATE

COURTYARD

COMMON

PLAZA

OUTDOOR

SEATING

BIOSWALE

BIOSWALE

BIOSWALE

BIOSWALE

BIKE

STOR.

1

ST

FLOOR

HARRISONST

Grand Award

Stack House Apartments

Seattle, WA

Builder:

Exxel Pacific

Developer:

Vulcan Real Estate

Architect/Designer:

Runberg Architecture Group

Land Planner:

The Berger Partnership

Play Video